Sala de premsa

Notes de premsa

El Ple de la Cambra aprova la proposta d’incorporar Anna Navarro i Laura Carnicero al Consell d’Administració de la Fira

El Ple també aprova la proposta de renovació de les vocalies de Luis Conde, Agustín Cordón i Miquel Martí per a un període de quatre anys més.

25/01/2023

El ple de la Cambra de Comerç de Barcelona ha aprovat la proposta de nomenament de les directives Anna Navarro i Laura Carnicero com a noves vocals del Consell d’Administració de la Fira de Barcelona. Així, es farà efectiva la renovació de les vocalies que deixaven vacants Kim Faura i Pedro Fontana, que tenien el mandat exhaurit i no podien accedir a més renovacions. El Ple també ha aprovat la renovació dels vocals actuals Luis Conde, Agustín Cordón i Miquel Martí per a un període de quatre anys més.

El Consell d’Administració de la Fira de Barcelona, presidit per Pau Relat a proposta de la Cambra, és l’òrgan executiu i permanent de govern i d’administració de l’entitat firal. El seu consell està integrat per membres de reconegut prestigi econòmic, empresarial i professional a proposta de la Cambra de Comerç de Barcelona. Amb les noves incorporacions, el consell d’administració estarà format per Mar Alarcón, Laura Carnicero, Luis Conde, Agustín Cordón, Helena Guardans, Miquel Martí, Anna Navarro i Manel Vallet.

Els membres del Consell d’Administració seran nomenats per a un període de quatre anys, i podran ser renovats en aquest càrrec únicament per dos períodes més de la mateixa durada. El Consell General de la Fira, el màxim òrgan de decisió de la Fira, integrat per la Cambra de Comerç de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya serà l’encarregat de prendre els acords per a la designació i renovació dels membres del Consell d’Administració de la Fira, proposats amb aquest finalitat per la Cambra de Comerç de Barcelona.

La Cambra agraeix la tasca duta a terme per l’equip de professionals, encapçalat per Constantí Serrallonga, que ha permès tornar a situar la Fira com un referent, superar els nivells prepandèmia i ampliar la presència de grans salons reconeguts internacionalment.

Noves vocals del Consell d’Administració

Anna Navarro

Coneguda professionalment amb el nom d’Anna N Schlegel, és llicenciada en Filologia anglesa i alemanya a la UB.  Schlegel és vicepresidenta de Procore, una empresa de Califòrnia (EUA) dedicada a desenvolupar programari de gestió de la construcció, així com la cap executiva de l’ONG Women in Technology. Abans d’incorporar-se a Procore Technologies, va treballar a Cisco Systems, Xerox, VMware, VeriSign i NetApp. El 2020 va ser nomenada com la dona més influent del món en tecnologia, per la revista Analytics Insight, i el 2021 va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi, per la Generalitat de Catalunya.

Laura Carnicero

Doctora en Enginyeria Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). És vicepresidenta executiva de Persones i Organització de SEAT S.A. des de l’1 de juliol de l’any passat. Es va incorporar a la companyia el 1999, on ha ocupat diferents càrrecs. Concretament, ha treballat en diferents àrees de la companyia, on destaca la seva experiència i lideratge en àrees tècniques com Producció i Estratègia de Producte, fins que el 2015 va entrar a col·laborar amb el departament de Recursos Humans. Durant els darrers dos anys ha estat la directora de personal.

Renovacions com a vocals del Consell d’Administració

Miquel Martí

Empresari i president del grup Moventia, empresa multinacional dedicada a la mobilitat de persones. Durant el període 2013-2015 va ser president de la fundació d’empresaris/es FEMCAT. Actualment, és vocal consultor del ple de la Cambra de Comerç de Barcelona i president del Consell d’Administració de Gestió i Promoció Aeroportuària (GPA).

Agustín Cordón

Economista, consultor i empresari amb experiència en diversos grups multinacionals. Va ser director general de Fira de Barcelona (2004-2015), on va continuar posteriorment vinculat com a membre del seu Consell d’Administració fins a l’actualitat. A més, també va ser conseller delegat del Grup Zeta (2015-2019) i va dirigir la Fundació Mobile World Capital entre els anys 2011 i 2015.

Luis Conde

Empresari i CEO de Seeliger & Conde, companyia de selecció d’alts directius. En l’actualitat, és membre dels consells d’administració d’empreses com el Grup Godó i Renta Corporación; així com forma part del patronat de la Fundació de la Universitat Ramon Llull. Durant la seva trajectòria professional ha estat president del Saló Nàutic de Barcelona i vocal consultor del Ple de la Cambra de Barcelona.