Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra de Barcelona inserirà joves menors de 29 anys en empreses

L’objectiu és formar prop de 8.000 joves i aconseguir la contractació del 36% en quatre anys.

19/03/2015

La Cambra de Barcelona ajudarà a joves d’entre 16 i 24 anys a entrar en el mercat laboral, a través d’un programa creat per ajudar les empreses a trobar els perfils més adequats i contribuir així a reduir la taxa d’atur juvenil.

A través del programa, de quatre anys de durada, no només se seleccionaran els perfils més adequats dels candidats, sinó que es formaran joves per cobrir posicions laborals concretes. En aquest sentit, la Cambra té el coneixement de les necessitats de les empreses, una base de dades de 300.000 empreses i l’experiència en la gestió de pràctiques de formació professional.

Els joves comptaran amb una orientació laboral i un acompanyament individualitzat, durant la formació, la qualificació i la inserció del jove. S’analitzarà les competències, interessos i grau de coneixements del jove i s’elaborarà un perfil professional, que derivarà a una de les tres modalitats: Capacitació, Mobilitat i Dual. Cada una de les categories està dissenyada per donar resposta a diferents perfils laborals, nivell de capacitació i competències.