Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra del Barcelonès Nord analitza la nova llei de Formació Professional

La corporació organitza una jornada que comptarà amb els màxims representants institucionals de l’àmbit. 

El nou text legal aprovat en matèria de formació professional el passat mes de març ha comportat varis canvis a l’hora d’ordenar i integrar tota l’acció formativa, desenvolupant així un sistema de formació professional més flexible, accessible i acreditable. Concretament, el nou marc legal introdueix canvis en integrar els sistemes d’FP educativa i d’FP ocupació, que han de permetre programar itineraris formatius més adaptats a les característiques de l’alumnat, així com també en l’ampliació de l’FP dual i l’adaptació de l’FP a les necessitats de les empreses. 

D’aquesta manera, per tal de donar a conèixer totes les aportacions que introdueix la nova Llei de Formació Professional, la Cambra del Barcelonès Nord organitzarà una jornada el proper dijous, 16 de juny, a les 18h a l’hotel Marina de Badalona, amb l’objectiu d’analitzar les noves aportacions que introdueix el nou marc jurídic, la integració de la formació professional i les necessitats del teixit empresarial del Barcelonès Nord. A més, la trobada servirà de marc per compartir inquietuds i informar dels recursos que l’empresa té al seu abast per participar en l’FP Dual.  

En aquest sentit, i per donar resposta als objectius de la jornada, es comptarà amb la participació de tres representats de la Generalitat de Catalunya qui abordaran la formació professional des de diferents perspectives. En primer lloc, “L’ajust de l’FP a les necessitats de les empreses” a càrrec de Fabián Mohedano, president executiu de l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professional de Catalunya – FPCAT. Tot seguit, s’analitzarà el paper de la Formació Professional Dual de la mà d’Ángel Luis Miguel, director general de Formació Professional del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. I finalment, s’abordarà el paper de l’empresa en la formació professional amb en Juan José Torres, director general del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). 

L’acte es clourà amb un debat que ha de posar sobre la taula les necessitats del teixit empresarial al Barcelonès Nord, i que comptarà amb la participació d’Eric Martí, President d’AEMIFESA,  Pere Zaragoza, responsable de Recursos humans de Menariri Diagnòstics, Fabián Mohedano, president executiu de l’Agència Pública FPCAT, Àngel Luis Miguel, director general de Formació Professional de la Generalitat de Catalunya, i Juan José Torres, director general del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).  

Amb tot plegat, la Cambra del Barcelonès Nord reivindicarà en aquesta jornada el paper de la formació professional i els beneficis que aporta tant al teixit el productiu com a la comunitat educativa. De fet, des de la corporació s’apunta que el 64% de les ofertes laborals qualificades demana estudis d’FP, mentre el 36% restant estudis universitaris, unes xifres que s’extreuen del darrer estudi Jo Vull Ser que la Cambra de Barcelona va presentar el mes passat.