Sala de premsa

Notes de premsa

L’empresariat participant considera positiu per a l’economia un referèndum d’autodeterminació

La proposta “2 models, 2 estats” obté  el 93% dels enquestats considera positiu que la Cambra ho plantegi. Gairebé 3 de cada 4 empresaris considera que la Cambra no ha de donar suport al pacte de govern espanyol entre el PSOE i UP.

11/02/2020

La Cambra de Barcelona fa públics els primers resultats parcials de la multiconsulta que va posar en marxa el passat 21 de gener. Les preguntes romandran obertes, però els resultats a hores d’ara ja desprenen conclusions prou sòlides.

Gairebé 3 de cada 4 empresaris considera que la Cambra no ha de donar suport al pacte de govern espanyol entre el PSOE i UP, ja sigui perquè no és beneficiós per a la seva empresa com perquè la Cambra no ha de col·laborar amb l’executiu estatal. Així mateix, gairebé el 100% dels empresaris considera que una solució al conflicte polític passa per un referèndum d’autodeterminació.

De forma rotunda també s’expressen els empresaris en quant a la decisió d’acatar o no la sentència del judici de l’1 octubre, i fins a un 88% dels empresaris considera que la Cambra no ha d’acceptar la sentència.

9 de cada de 10 empresaris considera que la Cambra ha de treballar i proposar als organismes europeus la solució de “2 models, 2 estats”. Concretament, el 93% dels participants veu positiva aquesta proposta.

I per últim, davant d’una hipotètica situació en què els partits favorables a la independència de Catalunya sumessin més del 50% dels vots, gairebé el 90% dels empresaris participants recolzaria dona suport a la via unilateral per fer efectiva la República catalana.