Sala de premsa

Notes de premsa

Montserrat Rossell (Altinco), guardonada amb els premis IWEC 2019

IWEC és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Barcelona que es va posar en marxa el 2007

18/11/2019

Barcelona, 17 de novembre de 2019. Nova Delhi ha acollit la dotzena edició de la Conferència International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC), una xarxa mundial de dones empresàries creada a iniciativa de la Cambra de Comerç de Barcelona, que es va posar en marxa el 2007 amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Manhattan i la FICCI / FLO (Confederació de Cambres de Comerç i Indústria de l’Índia) i amb el suport de la Cambra de Comerç de Ciutat del Cap a Àfrica del Sud. Aquest projecte compta des dels seus inicis amb el suport acadèmic de l’IESE Business School i el patrocini de CaixaBank.

Com ja és tradició, en el marc de la Conferència s’han lliurat els prestigiosos premis IWEC. En aquesta edició la guardonada per part de la Cambra de Barcelona ha estat Montserrat Rossell, enginyera química per l’IQS i propietària de l’empresa ALTINCO SL, empresa dedicada al disseny i producció productes nutritius i estimulants per a les plantes de manera ecològica i sostenible. Així mateix, al llarg de la seva trajectòria professional ha ocupat diferents càrrecs relacionats amb l’enginyeria química i industrial, com la coordinació dels postgraus de l’Escola d’Enginyers Industrials de Barcelona o la direcció de Proagro, una companyia especialitzada en la fabricació de productes d’aplicació agronòmica.

Junt amb Rossell, la Fundació IWEC també ha reconegut la tasca de 39 empresàries de diferents sectors, des de l’enginyeria i la construcció al sector tecnològic, energètic, màrqueting, alimentació, entre d’altres. En total, les empreses registren una facturació global superior als 1.800 milions de dòlars i ocupen a més de 50.000 persones. La xarxa mundial de l’IWEC està creixent d’una manera exponencial i en aquests 12 anys ha premiat a prop de 400 empresàries, procedents de més de 30 països, que ocupen a més de 300.000 persones i que tenen una facturació de més de 31.200 milions de dòlars.

L’entrega d’aquests guardons ja arriba a la seva dotzena edició. Al llarg d’aquests anys s’han celebrat edicions a Barcelona (2007), Nova York (2008), Nova Delhi (2009), Ciutat del Cap (2010), Nova York (2011), Barcelona (2012), Lima (2013), Estocolm (2014), Istanbul (2015), Brussel·les (2016), Seattle (2017) i Shanghai (2018).

L’actual edició s’ha celebrat concretament a la seu de FICCI FLO, les dones empresàries de la Federació de Cambres de Comerç i Indústria de l’Índia (FICCI). Durant les jornades s’han organitzat diferents ponències que han tractat, entre d’altres, les desigualtats de les dones i els joves en el segle XXI.

Durant la Conferència de l’IWEC s’ha comptat amb la presència del primer ministre d’infraestructures, Shri Gadkari. El representant del govern indi ha estat l’encarregat de cloure la primera de les jornades. Durant la seva intervenció ha destacat el desenvolupament de les infraestructures que s’està duent a terme al conjunt del país, atenent que són el segon país amb més població del món i el setè més extens. També s’ha posat sobre la taula els reptes econòmics i energètics que afronta el país, com la necessitat de millorar el sector agricultor i l’aposta per la inversió en energies verdes.

Per la seva banda, la Cambra de Barcelona ha presentat el projecte de l’Observatori Dona Empresa Economia i aprofitant la presència d’altres cambres de comerç i institucions de diferents països les representants de la Cambra han fet nombroses reunions per arribar a acords de col·laboració i han signat un MOU de cooperació amb IWEC que marcarà els propers objectius a seguir.