Sala de premsa

Notes de premsa

Roma implementarà el model del Bicing a la ciutat, gràcies al projecte Green IT Net

La plataforma d’intercanvi de bones pràctiques Green IT Net té com a objectiu generar una xarxa cooperativa d’entitats i empreses del sector TIC.

14/08/2014

Roma té previst implementar el model del Bicing abans que acabi l’any. Així ho han anunciat durant l’última trobada amb tots els socis europeus que formen part de la plataforma Green IT Net, que ha tingut lloc a Brussel·les.

Green IT Net és un projecte de la Unió Europea per desenvolupar, intercanviar i difondre un marc de polítiques per estimular el model Green IT. Es tracta d’un concepte que aglutina totes les mesures orientades a obtenir un estalvi energètic, mitjançat la integració de solucions TIC. L’ús del cotxe elèctric, els edificis intel·ligents i l’aplicació de solucions TIC a l’agricultura són algunes de les iniciatives que s’estan treballant.

Per fer-ho, els socis intercanvien projectes de bones pràctiques dels seus respectius països a través de la plataforma Green IT Net, el que genera una xarxa cooperativa d’entitats i empreses. Actualment hi ha més de 160 casos de bones pràctiques a la plataforma.

Això ha permès que altres ciutats es fixessin en projectes catalans com el Bicing, 22@Urban Lab o la nova Xarxa ortogonal d’autobusos. De fet, el nou aeroport d’Amsterdam està estudiant aplicar el projecte de 22@ Urban Lab a la seva nova àrea de negoci (Airport Garden City).

FOTO via https://www.flickr.com/photos/elmsn/