Sala de premsa

Notes de premsa

Shenzhen Airlines inaugura una nova ruta directa Barcelona-Shenzhen

La recuperació i nova creació de les rutes cap a Àsia és un punt fonamental pel CDRA per a la connectivitat de Barcelona i les seves sinergies amb la indústria i empreses amb vinculació amb Catalunya i la Xina.

29/08/2023

El Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona (CDRA) dins del seu Pla Estratègic 2021-2024, té com a objectiu principal, la recuperació de les rutes/companyies que operaven abans de la pandèmia, incrementar la capacitat a alguns destins existents amb molta demanda però poca oferta, així com incrementar noves rutes a nous destins.

La recuperació i nova creació de les rutes cap a Àsia és un punt fonamental pel CDRA per a la connectivitat de Barcelona i les seves sinergies amb la indústria i empreses amb vinculació amb Catalunya i la Xina. De fet, el 2019 teníem una alta demanda que superava els 433.492 passatgers indirectes per Origen/Destinació (O&D) entre Barcelona i la Xina.

Amb la Xina tancada fins fa pocs mesos, ha suposat un gran repte  aconseguir la recuperació i nova creació de rutes de l’aeroport de JT Barcelona el Prat. Shenzhen Airlines aposta i confia en Barcelona i, esperem que ben aviat pugui créixer incrementant freqüències.

L’Ajuntament de Barcelona a les seves missions a Shenzhen des del 2017, en representació del  CDRA, s’ha estat reunint amb el govern local i la companyia treballant conjuntament per assolir aquesta ruta per Barcelona.

La ruta Barcelona – Shenzhen que s’iniciarà avui, demostra l’interès de Shenzhen Airlines pel mercat català. Operarà la ruta dues vegades per setmana, dilluns i divendres amb un Airbus 330, distribuït en 3 classes de servei: Business, Premium Economy i amb Economy.

Des de l’aeroport de JT Barcelona El Prat els vols s’enlairen a les 11:30h per  arribar al Shenzhen a les 07:00 del matí de l’endemà. Els vols de retorn sortiran de Shenzhen les 00:05  de la nit per a aterrar en la capital catalana a les 08.05 del matí del mateix dia.

Aquests horaris han estat pensats per a beneficiar tant al passatger d’empresa com al passatger vacacional amb connexions tan dins de la Xina i també  connexions internacionals a les principals ciutats asiàtiques.

Shenzhen Airlines ofereix rutes a Àsia, Amèrica del Nord i Europa. Actualment, a Europa, a part de Barcelona només opera a Londres.

Shenzhen Airlines és una aerolínia xinesa amb seu a l’aeroport internacional de Shenzhen, en el delta del Riu Perla, al sud de la Xina. L’aerolínia opera en vuit sucursals a Guangzhou, Wuxi, Nanjing, Beijing, Shenyang, Chengdu, Xi’an, Nanning, una xarxa que cobreix les regions sud, est, oest i nord-est de la Xina. L’aerolínia de bandera, Air China té una participació majoritària en Shenzhen Airlines i aquesta, és membre de Star Alliance des del novembre de 2012.