Sala de premsa

Notes de premsa

L’actor Lluís Soler protagonitza un curt d’homenatge als empresaris d’Osona

La Cambra d’Osona vol agrair la lluita constant que cada dia fan els osonencs per tirar endavant els seus projectes, reivindicar la força empresarial de la comarca i posar en valor el Km 0 i la cooperació

La Cambra d’Osona ha llançat avui a les xarxes socials i als mitjans de comunicació de la comarca un espot d’homenatge a tots els empresaris i autònoms de la comarca protagonitzat per l’actor Lluís Soler. El vídeo és un curt que apel·la a l’optimisme en aquests moments de tantes dificultats que està vivint el teixit empresarial i els habitants d’Osona. La Cambra vol agrair la lluita constant que cada dia fan els osonencs per tirar endavant els seus projectes, reivindicar la força empresarial de la comarca i posar en valor el Km 0 i la cooperació.

La idea que a Osona les persones i les empreses no ens podem arronsar s’acompanya de la participació de diversos empresaris/es i autònoms que es marquen els reptes als quals haurem de fer front entre tots/es per sortir d’aquesta crisi econòmica. L’espot acaba amb la participació del president de la Cambra d’Osona, Pere Antentas, i el president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, qui afirmen que ara toca estar al costat dels empresaris per sumar i construir junts perquè darrera de les empreses hi ha persones que en aquests moments estan patint.

Després que la Cambra d’Osona decidís suspendre aquest any el Dia de la Cambra en motiu de la Covid-19, el comitè executiu de la Cambra territorial va considerar que malgrat la situació s’havia de retre homenatge d’alguna manera a la persistència i resiliència dels empresaris de la comarca.

Aixeca el teu negoci, l’aposta de les cambres catalanes per ajudar als empresaris i autònoms

Les Cambres de Catalunya ja fa un mes que van llençar el projecte Aixeca, Activa i Accelera el teu negoci, una ambiciosa iniciativa que compta amb la inversió de més de 10 milions d’euros, que té com a objectiu ajudar a empresaris/es i autònoms amb dificultats asuperar els efectes provocats per la crisi de la Covid-19.

Sota el web aixecaelteunegoci.cat, la campanya ofereix als empresaris i autònoms de la comarca més de 50 serveis gratuïts, pensats amb una visió de 360 graus i organitzats en un total de vuit àrees temàtiques:

  • Finançament: serveis d’assessorament per accedir a vies de finançament i consultoria sobre finances de projectes empresarials per a autònoms, emprenedors i empresaris.
  • Emprèn: les cambres posen a disposició el Punt d’Atenció a l’Emprenedor per facilitar la tramitació de la constitució d’empreses i l’accés al Programa de Suport a Dones Emprenedores (PAEM). També s’hi inclouen serveis d’assessorament i formació.
  • Reinventa’t: agrupa productes per donar idees a les empreses per replantejar el seu negoci, per exemple, programes de requalificació per a joves i majors de 45 anys, webinars i cursos de comercial i màrqueting per a empresaris.
  • Networking: inclou serveis destinats a facilitar la presa de contacte entre empreses, així com la recerca de clients potencials, amb l’accés a bases de dades com la de Camerdata.
  • Nous mercats: accés a consultors i tècnics de les Cambres per ajudar les empreses a iniciar-se en el comerç internacional amb programes d’iniciació i accés a subvencions.
  • Mediació: aquesta àrea inclou els serveis de mediació de conflictes dels que disposen les Cambres de Comerç de Catalunya. En aquest sentit, hi haurà el servei de mediació immobiliària per atendre problemes amb el pagament dels lloguers de locals comercials, de renegociació de lloguers, de mediació concursal i empresarial
  • Nous canals: principalment agrupa serveis per a la digitalització de pimes i autònoms. S’oferirà el servei de creació de pàgines web gratuïtes i botigues online. També s’oferiran webinars per formar empresaris en competències digitals.

 Cessament d’activitat: en cas que una empresa hagi de tancar, s’ofereixen serveis d’acompanyament i assessorament en matèria laboral, fiscal i mercantil per assegurar que el procés es duu a terme sense riscos. Les cambres també obren la possibilitat als empresaris/es d’acollir-se al programa de Reempresa per donar noves oportunitats als negocis.