Sala de premsa

Notes de premsa

14 empreses catalanes participen a la 2ª edició d’HOSTELCUBA

El volum de les exportacions catalanes a Cuba gairebé s’ha duplicat des del 2006 i el nombre d’empreses presents a l’illa ha augmentat un 25% en els darrers 10 anys.

07/05/2017

L’Havana ha acollit la segona edició de la Fira HOSTELCUBA, adreçada als fabricants d’equipament d’hotels, restaurants i serveis turístics amb interès en introduir-se al mercat cubà, després dels últims canvis sociopolítics a l’illa. La Cambra de Comerç de Barcelona ha estat present en aquesta fira amb 14 empreses importants de Catalunya que tenen com a objectiu exportar en aquest mercat, que recentment ha aprovat una nova llei d’estrangeria per donar suport a la inversió estrangera.

La participació de la Cambra de Comerç de Barcelona en aquesta Fira es fa de forma agrupada i s’engloba dins del conjunt d’activitats que la corporació està duent a terme aquest any a través del Pla Cuba 2017. A banda de la seva participació a HOSTELCUBA, el pla també contempla missions comercials tant agrupades com individualitzades i l’assessorament en diferents matèries per a totes aquelles empreses interessades en el mercat cubà.

Aquesta Fira permet que les empreses segueixin fent créixer les relacions comercials entre l’illa i Catalunya, com ha estat passant en els últims anys. El volum de les exportacions catalanes a Cuba gairebé s’ha duplicat des del 2006 (amb un creixement del 83% entre el 2006 i el 2016). De la mateixa manera, el nombre d’empreses catalanes que exporten a aquests països també ha crescut d’una forma significativa durant els últims deu anys, en concret, un 25%, passant de les 712 empreses el 2007; a 890 el 2016.

Aquesta evolució positiva de les relacions entre Catalunya i Cuba es deu als canvis polítics i econòmics, però també a un canvi en la relació diplomàtica entre Espanya i l’illa. La Cambra de Comerç de Barcelona ja va realitzar missions comercials amb empreses a Cuba a principis d’aquest 2017, i té previst realitzar-ne més gràcies a l’oportunitat que suposa obrir-se a un nou mercat que rep entre 3 i 4 milions de visitants cada any. Tota aquesta activitat que està duent a terme la Cambra s’emmarca en el tractat que va firmar amb la Cambra de Comerç de Cuba per tal de facilitar l’intercanvi comercial entre Catalunya i l’illa.