Sala de premsa

Notes de premsa

Acord entre la Cambra i DE-CIX per apropar a les empreses els serveis més avançats d’interconnexió

Ambdues entitats signen un conveni de col·laboració que contempla també l’intercanvi de coneixement amb la multinacional i la vinculació amb el Centre de Competències Tecnològiques (TecTalent) desenvolupat per la Cambra.

13/06/2023

La Cambra de Comerç de Barcelona i la multinacional tecnològica DE-CIX, l’operador de punts d’intercanvi d’Internet líder a nivell mundial i present a Barcelona des de fa més d’un any, han arribat a un acord de col·laboració amb l’objectiu d’apropar a les empreses els serveis més innovadors d’interconnexió al núvol i peering, així com per promoure informació sobre com optimitzar i simplificar infraestructures a la xarxa.

L’acord, que permetrà operar de manera més eficient i competitiva a les empreses catalanes amb negocis que generen un ús intensiu d’Internet o del Cloud, ha estat subscrit per la presidenta de la Cambra, Mònica Roca i Aparici, i per  Ivo Ivanov, CEO de DE-CIX, i Sebastian Seifert, CFO.

A més de la col·laboració en el foment d’esdeveniments, actes i col·loquis relacionats amb l’objectiu de l’acord, el text subscrit per ambdues entitats contempla la transferència de coneixement amb l’Interconnection Academy, desenvolupada per DE-CIX conjuntament amb la Universitat Pompeu Fabra i que es vincularà amb el Centre de Competències Tecnològiques de la Cambra (TecTalent).

Paral·lelament, en el marc d’aquest conveni es treballarà per col·laborar amb la Fira de Barcelona en matèria d’interconnexió i connectivitat on DE-CIX pugui aportar el seu lideratge tecnològic i s’explorarà una futura col·laboració amb el projecte del hub audiovisual Tres Xemeneies a Sant Adrià de Besòs, on està situada la BCN Cable Landing Station i on DE-CIX ja ha confirmat la seva presència.

Finalment, la Cambra de Barcelona passarà a ser prescriptora d’alguns dels serveis de la multinacional. En concret, la corporació desenvoluparà juntament amb DE-CIX una prova pilot per poder testejar de manera pràctica les seves solucions i serveis en un entorn real, sent el primer cas d’èxit a Barcelona que s’estendrà els membres de la Cambra.