Sala de premsa

Notes de premsa

El 92,5% de l’empresariat considera que la Cambra hauria de participar en la creació d’una entitat bancària catalana

La Cambra de Barcelona ha engegat un procés intern per determinar quina viabilitat  podria tenir aquesta iniciativa i ha establert contactes amb empreses del sector.

04/12/2020

La Cambra va obrir el passat mes d’octubre dues noves  consultes per conèixer l’opinió de l’empresariat sobre la fusió entre CaixaBank i Bankia i què s’hi  podria fer al respecte. Sobre aquesta darrera qüestió, el resultat ha estat aclaparador: el 92,5% dels  participants considera que la Cambra hauria de participar en la creació d’una entitat bancària. 

Atesa la gran acollida que ha tingut aquesta proposta (només el 4,39% de l’empresariat hi ha votat  en contra), la Cambra de Barcelona ha engegat un procés intern per determinar quina viabilitat  podria tenir la creació d’una nova entitat bancària a Catalunya. En aquest sentit la corporació ja  ha encarregat un estudi i s’han establert contactes amb empreses del sector financer

La fusió entre CaixaBank i Bankia tampoc no inspira confiança entre els/les empresaris/es. En la  segona pregunta, el 90,46% dels participants ha expressat que no serà beneficiosa per a  l’economia catalana i tampoc pel teixit empresarial, en especial pels seus negocis. Per contra,  només un 2,25% dels empresaris i empresàries consultats ha afirmat que sí que seria  beneficiosa.