Sala de premsa

Notes de premsa

L’IEF guardona el Gabinet d’Estudis Econòmics i d’Infraestructures de la Cambra de Barcelona

Joan Cavallé, Antón Costas i AIReF, han estat els altres premiats en aquesta novena edició dels guardons de referència en l’àmbit financer de Barcelona.

Els premis IEF a l’Excel·lència Financera es consoliden i arriben a la seva 9a edició, reconeixent destacades institucions, carreres professionals i acadèmiques financeres des de 2008. La cerimònia de lliurament, que s’ha celebrat al Col·legi Santa Teresa de Barcelona, ha estat presidida per l’honorable Sr. Oriol Junqueras, vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia i Hisenda, i pel Sr. Pere Aragonès, secretari d’Economia i president del patronat de l’Institut d’Estudis Financers (IEF). Junqueras, en el seu discurs, ha explicat que estem en “un món ple d’incerteses, però hem de prendre les millors decisions. La nostra economia creix i demostra la seva capacitat d’adaptació als canvis. En l’àmbit de les finances públiques també hi ha millores, a diferència dels anys anteriors. Els animo a tots a seguir treballant en aquesta línia”.

Els guardonats d’aquesta 9a edició es distingeixen per “representar la perseverança i independència en el savoir-faire en moments d’incertesa, transformació i crisi econòmica i financera”, destacava Josep Soler, director general de l’IEF.

Joan Cavallé, director general de Caixa d’Enginyers, ha recollit el premi IEF – everis a l’Excel·lència Financera a la carrera professional per la seva gestió al capdavant d’una caixa cooperativa que, sense suport públic, ha crescut i reforçat el seu projecte durant la crisi. Cavallé, en el seu discurs d’agraïment, ha volgut destacar que “el futur serà més cooperatiu i més just, i aquest premi en anima a seguir treballant en aquesta línia.” També ha recordat a totes les persones que han estat al seu costat durant la seva carrera professional i als “450 treballadors de l’entitat que treballem cada dia per la nostra comunitat de socis, cada cop més gran”.

El catedràtic d’Economia Aplicada i president del Cercle d’Economia, Dr. Antón Costas, ha recollit emocionat el Premi IEF a la carrera acadèmica. Costas ha destacat, en els últims anys, per la seva perseverança en la denúncia dels mals resultats de les polítiques d’austeritat aplicades a Espanya i Europa, així com del problema de la creixent desigualtat econòmica en els nostres països. “Mai he deixat la meva condició de professor i sempre he intentat ensenyar a pensar als meus alumnes. Per això agraeixo que aquest premi reconegui la meva tasca com a acadèmic”, ha explicat.