Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra de Barcelona impulsa un programa d’Erasmus per a joves emprenedors

La Cambra de Barcelona promourà intercanvis entre empreses i emprenedors de diferents països, gràcies al projecte europeu Erasmus for Young Entrepreneurs. 

 

09/05/2016

Es tracta d’un programa d’intercanvis transnacionals entre nous emprenedors i emprenedors experimentats que han creat una petita empresa. L’objectiu és intercanviar experiències, aprenentatge i networking per ajudar, per una banda, a nous empresaris a adquirir els coneixements necessaris per gestionar una petita empresa i fer-la créixer i, per l’altra, que els empresaris ja consolidats puguin adquirir noves habilitats, idees innovadores, coneixement de mercats exteriors i noves relacions de negoci amb altres països.

Per fer-ho, els emprenedors faran una estada a l’empresa d’un emprenedor amb experiència d’un altre país durant un període que pot ser d’entre 1 i 6 mesos, i els empresaris d’aquí podran acollir un emprenedor estranger. L’empresa d’acollida no tindrà cap cost econòmic i l’emprenedor rebrà una ajuda que cobrirà parcialment els viatges d’anada i tornada, així com l’allotjament. La Cambra de Barcelona serà l’encarregada de cercar emprenedors i empresaris, fer la selecció, així com la gestió i supervisió de tot el procés. 

El projecte s’ha presentat a la seu de la Cambra de Barcelona dins del marc de la jornada CreEm, on periòdicament s’expliquen i faciliten els recursos necessaris per crear una empresa. 

El programa el va iniciar la Comissió Europea l’any 2009 i forma part del Pla d’acció sobre emprenedoria 2020, ja que les pimes representen el 99,8% de les empreses d’Europa i el 60% de l’ocupació del sector privat.